تنگه سولک یا سروک درفاصله بین دوکوه قرار گرفته است که در فارس نامه ناصری به معنی گردنه سروهای کوچک از آن یاد شده است. تنگ سولک به لحاظ آب و هوایی نسبت به سایر نقاط شهرستان بهمئی تفاوت زیادی دارد و پوشش گیاهی خوبی دارد. تنگه سولک علاوه بر آثار قدیمی و سنگ نوشته‌های باستانی مربوط به دوران اشکانی (پادشاهی الیمایی ها)، دارای طبیعتی بدیع و استثنایی و چشمه‌زار و جنگلهای بلوط و درختان زیبای زربین (گونه ای نادر از درختچه های سرو) و از تیپی کوهستانی و صخره‌ای برخوردار است.

نقوش برجسته تنگ سولک در سال 1841 میلادی به وسیله آقای بارون دبود (سیاح روسی) تشخیص داده شد و برای اولین بار در کتاب آقای الستین، موسوم به جاده‌های قدیم ایران غربی منتشر شد. از سال 1952 آقای هنینگ این نقوش و کتیبه‌های آن را با دقت مورد مطالعه قرار داد‌.

تنگه سولک بهمئی

نقش برجسته های تنگه سولک

در تنگ سولک 13 نقش برجسته و کتیبه بر روی 5 قطعه سنگ جداگانه حجاری شده که همگی مربوط به دوره الیمائی- اشکانی می باشند.  نقوش برجسته ی تنگ سولک صحنه های گوناگونی از آیین های باشکوه باستانی، نمادهای دینی، رزم های سواره نظام و پیاده نظام ،تاجگذاری و تاج‌ستانی وگرفتن حلقه قدرت در حضور خدایان، شکار شاهی، تشریفات ،خوش آمدگویی و دیگر جلوه های زندگی اشرافی را در دل کوهستان به نمایش گذاشته است.

  • سنگ اول :سنگ راهنمائی و خوشامد گوئی است که در آن سه صحنه حجاری شده است.
  • سنگ دوم :نماد قدرت یا آلبوم عکس پادشاهان الیمایی.
  • سنگ سوم :متأسفانه نیمی از آن تخریب شده است. صحنه جنگ، تزئینات اسب، لباس سربازان و اسلحه ها.
  • سنگ چهارم: دو مرد با احترام دست به سینه ایستاده اند و گویا در حال ادای احترام به میهمانانی هستند که از این منطقه دیدن کرده اند و در قسمت دیگر از این سنگ مردی بر روی تخت خوابیده است.
  • سنگ پنجم : نقش سربازی حک شده است که هم اکنون در اداره میراث فرهنگی شهرستان بهمئی نگهداری می شود.

تنگه سولک بهمئی

پوشش گیاهی تنگه سولک

این منطقه از نقطه نظر پوشش گیاهی دارای گیاهان دارویی و خوراکی و زینتی از قبیل بن‌سرخ، حلپه، تره، کارده، بومادران، پشموک، کنگر، گل لاله سرنگون و آویشن، جنگلهای پرپشتی از بلوط، گونه ای نادر از درختچه های سرو به نام زربین و سایر گونه‌های متفاوت است.

تنگه سولک کجاست

تنگه سولک در 12 کیلومتری ضلع شمال شرقی شهر لیکک، مرکز شهرستان بهمئی، در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.